Shiatsu Praktijk Bo Shin

Els Kempen

Shiatsu

Shiatsu en gezondheid


Shiatsu (letterlijk: ‘vingerdruk’) vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Deze holistische wetenschap gaat er van uit dat lichaam en geest één zijn en wij als levende wezens afhankelijk van de universele levenskracht. Ofwel dat de levensenergie (Ki of Qi) bepalend is voor onze gezondheid.

De energiestromen volgen de meridianen die alle organen in het lichaam met elkaar verbinden. Ziekte is vaak een kwestie van blokkades in die energiestromen waardoor een onbalans tussen lichaam en geest ontstaat.

Welke klachten komen in aanmerking?

  • Klachten van het bewegingsapparaat, zoals rugklachten, pijn in spieren en gewrichten.
  • Klachten van de organen, zoals maagklachten, blaasklachten, hartkloppingen.
  • Mentale klachten, zoals hoofdpijn, onrust, slapeloosheid, depressie.
  • Zwangerschap of zwangerschapswens.
  • Problemen rond de overgang,
  • etc.
Shiatsu

Bij shiatsu oefent de masseur druk uit op de zogeheten meridiaanpunten. Hiermee worden blokkades in de energiestromen weggenomen en de natuurlijke lichaamsenergie in balans gebracht. Omdat de meridianen alle organen met elkaar verbinden, werkt een behandeling door op alle niveaus (zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel) en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Shiatsu

De shiatsu massages worden uitgevoerd op een comfortabele mat (futon). U bent hiervoor gekleed in soepele, prettige kleding, zodat u gemakkelijk mee kunt gaan met eventuele strekkingen en rotaties. Vanuit een diepe ontspanning ondergaat de energie in het lichaam op een subtiel niveau een grote verandering.

De behandelingen zullen begeleid worden met advies op het gebied van voeding en beweging.

 


Lotus