Shiatsu Praktijk Bo Shin

Els Kempen

Shiatsu

Zwangerschap en Shiatsu


De behandeling begint met een uitgebreide intake om te weten in welk stadium van de zwangerschap u bent. Zijn er complicaties? Welke? Veel vrouwen moeten zwangerschap combineren met werk en gezin en hebben nauwelijks tijd om stil te staan bij de baby die in de buik groeit. Tijdens de ontspannende behandeling mag u zich 100% zwanger voelen. Tevens is de massage gericht op eventuele klachten, zoals lage rugpijn en bekkeninstabiliteit. U krijgt zo nodig advies over oefeningen die u kunt gaan doen ter ondersteuning van de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling.

BEVALLING
Je kunt shiatsu ook gebruiken tijdens de bevalling. Ik kan u en uw (bevallings) partner advies geven over goede oefeningen en drukpunttechnieken, zodat u zich zo goed mogelijk op de bevalling kunt voorbereiden.

Zwangerschap

 

NA DE BEVALLING
Ook na de bevalling gaan de (hormonale) veranderingen in het lichaam nog lang door. Het voeden van de baby vraagt een andere energie van het lichaam. Het lichaam maakt weer een veranderingsproces door. Een proces van herstel, van terugkomen in je eigen lichaam. Bovendien wordt er veel gevraagd van een vrouw in het eerste jaar. Hierbij valt te denken aan een onregelmatig dag- en nachtritme, de 24 uurs verzorging van de baby en de terugkeer in de maatschappij. Met een shiatsu behandeling pakken we de vermoeidheid aan en stimuleer ik het natuurlijk herstel van het lichaam. Een moeder mag weer even alleen zichzelf zijn.

 


Lotus