Shiatsu Praktijk Bo Shin

Els Kempen

Bo Shin en Els Kempen

Shiatsu praktijk Bo Shin


Els

Bo Shin is de shiatsu praktijk van Els Kempen. Deze Japanse naam is ontleend aan de eerste fase van de diagnose van de behandeling: De observatie van het lichaam van de cliƫnt. Wat heeft dit lichaam mij te vertellen? Els legde de basis voor haar huidige praktijk tijdens de 3-jarige Zen-shiatsu opleiding bij Jivan Rethmeier van Ekindo trainingen. De verdere verdieping van haar kennis en kunde vond plaats aan de 4 jarige opleiding bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu.

Voor haar opleiding zwangerschapsshiatsu ging Els naar Susanne Yates van Well Mother, holistic care for maternity, in Engeland. Bij Touch Pro Europe volgde ze haar opleiding tot stoelmasseur en bij Total Health de Chinflex Chinese voetmassage. En natuurlijk vele workshops op allerlei terreinen om zichzelf verder te verdiepen en te verbreden.

"Shiatsu heeft mij bewust gemaakt dat de kwaliteit van het leven verbonden is met de geestelijke, lichamelijke en emotionele conditie van het lichaam. Het lichaam is het instrument waarmee je het leven vormgeeft. Een goede conditie van het lichaam werkt door op het geestelijke en emotionele vlak. Mijn invalshoek om naar het lichaam te kijken is daardoor holistisch, d.w.z. dat ik met de massage de doorstroming van levensenergie stimuleer, zodat mensen weer de verbinding gaan voelen met het hele lichaam en met hun emoties."

Naast haar werk als shiatsutherapeute heeft Els jaren gewerkt als activiteitenbegeleidster en woonbegeleidster in de psychiatrie.

 


Lotus